Nackdelarna med solenergi

Trots det faktum att solenergi har använts i många år anses tekniken fortfarande vara generellt ny. Eftersom människor fokuserar för mycket på fördelar, är därför olägenheterna med solenergi ofta förbisedda, och många fall ber till svårigheter, måste investera mycket pengar på en soluppställning som kanske inte ens fungerar ordentligt av en eller annan anledning.

 

Om du verkligen är seriös om att använda solenergi för att försörja ditt hem med el, så kommer du att finna att en grundlig förståelse av dess nackdelar är avgörande. På det sättet, om du gör din forskning ordentligt och väger varje punkt noggrant, kommer du att finna att du kan göra de bästa besluten och dra nytta av de många positiva aspekterna som solenergi kommer med.

 

Kontrasten mellan sol och andra gröna energikällor

 

Solkraft har framgångsrikt använts som en energikälla i mer än 50 år. Dess fördelar är välkända för dem som än en gång är intresserade av utvecklingen av alternativa kraftkällor. Sanningen är emellertid att i jämförelse med några andra “gröna” metoder för kraftproduktion anses solkraft inte vara i första hand vad gäller effektivitet eller konsistens.

 

Dess viktigaste rivaler är: geotermisk energi, vindkraft och vattenkraft. Vindturbiner börjar bara bli mer populära och nya mönster utvecklas hela tiden, så det kan betraktas som en livskraftig lösning för framtiden. När man jämför det med solenergi, betraktas vindkraft i allmänhet som på samma nivå. Det är dyrare; Det har emellertid en fördel framför solenergi, eftersom solenergi inte fungerar till exempel på natten. Å andra sidan kan vindkraft endast skördas på specifika platser där väderförhållandena är lämpliga.

 

Samma problem uppstår när man jämför solenergi med de andra två energikällorna. Vattenkraft är dock något mindre ren trots att det inte producerar direktavfall. Geotermisk kraft är ytterst fördelaktig för miljön å andra sidan, som kan jämföras med solenergi i detta avseende. Solenergi är dock mindre effektiv.

 

Icke desto mindre forskas fortfarande geotermisk energi, eftersom det finns många problem med det, eftersom tekniken ännu inte är tillräckligt avancerad för att tillåta regelbundna människor att dra nytta av det direkt genom att bygga egna kraftkällor. I detta avseende lyser solpaneler verkligen, eftersom de trots allt kostar mycket lättare att tillverka, och underhållsproblem är i allmänhet sällsynta.

 

Tillverknings- och inköpskostnader

 

En av de största nackdelarna med solpaneler är deras kostnad. Både när det gäller tillverkning och köp av färdiga produkter kan kostnaderna vara ganska avskräckande. Naturligtvis beror investeringen oftast på hushållets storlek, liksom på vilken typ av solenergikälla du vill använda.

 

Ett 1 kwh fotovoltaiskt system kan sträcka sig någonstans mellan $ 8 000 och $ 10 000. När vi tänker på det faktum att en familj som bor i ett bostadshus med 3 sovrum kräver ett system som kan ge cirka 1 till 3 kw kan kostnaden för ett livskraftigt och allmänt stabilt solpanelsystem dubbla eller till och med tredubblas.

 

Solar hettvattensystem är vanligtvis mycket mer tillgängliga, men kräver en investering på ungefär runt $ 2000 till $ 4000. Det här är goda nyheter för dem som föredrar att skilja sina energikällor, och kanske använda flera system för bättre effektivitet.

 

Ännu bättre har priset för solpaneluppsättningar minskat betydligt de senaste decennierna. Innan det var kostnaderna mer än 5 gånger mindre överkomliga, och kvaliteten var mindre än acceptabel för en sådan investering.

 

Som ett resultat av denna framsteg är många forskare helt övertygade om att snart pris och effektivitetsklassificering av solenergi kommer att vara tillräckligt bra för att möjliggöra utbyte av det konventionella elnätet och ge människor ett användbart, rent och kraftfullt alternativ till Många av de energikällor som är kända idag.

 

Också, om du är redo för det, kan du bara köpa delarna och skapa ditt eget system baserat på solpaneler. Beroende på dina behov kan du göra det mycket mer ekonomiskt, bara en bråkdel av det pris som en vanlig solpanel skulle kosta. Även om detta kan vara lite svårt, med lite arbete och ansträngning kan det göras.

 

DIY Svårigheter

solpaneler i stockholm.se

Självklart, om du väljer att skapa egna solpanelarrayer, kommer du sannolikt att lösa många problem, speciellt om du inte brukar bygga saker från början. För att sänka kostnaderna kan du också behöva använda material av lägre kvalitet som kanske inte varar på lång sikt.

 

Tillverkare betonar ofta skillnaden i kvalitet och tillförlitlighet mellan en solpanel de gör och en som en oerfaren arbetare kan sätta ihop. Det här är självklart en marknadsföringsstrategi, och det finns ingen anledning till att du inte kan bygga en solid, livskraftig solpanel. Ansträngningen kan vara för mycket för vissa, men om du gillar att göra lite bra gammaldags arbete kommer oddsen vara favorab