Motorsåg Säkerhetsanvisningar: Konfigurera ditt skära till träet

Använder du en motorsåg? Om så är fallet, bör motorsågsäkerhet vara uppmärksam när du gör träflisorna och eldstacken växer.

 

Motorsågar är fantastiska verktyg. De tillåter oss att avsluta jobb på bara några minuter som annars skulle behöva timmar med en axel eller handsaw. Men det är samma underbara effektivitet som kan vända motorsågar till dödliga, farliga vapen. Den högdrivna sågen som kommer att skära och tärning en trädstam på några minuter kan trots allt göra kött av benet (eller annan kroppsdel) i en delad sekund.

 

Och när du använder en motorsåg är det allt som krävs – en delad sekund. Bara en delad sekund av vårdslöshet, bara en kortvarig förfall i dom eller bara ett försök att använda en såg som inte är väl underhållen kan orsaka en livstid av ånger, eller till och med sluta ett liv.

 

Låt inte rädsla för en olycka avskräcka dig från att använda en motorsåg. Men använd den rädsla för att motivera dig att använda din motorsåg säkert.

 

Att täcka alla tips och tekniker för att använda en motorsåg säkert och behålla den i säker arbetsordning är långt ifrån en enda artikelns räckvidd. Men här är tre enkla saker du kan göra för att använda din motorsåg en mycket säkrare proposition:

 

1) Använd säkerhetsutrustning för motorsåg. Oavsett hur bra din såg behålls, och oavsett hur kunnig du är i alla lämpliga tekniker för att använda din såg, kan en olycka fortfarande inträffa.

 

Det liknar att köra bil, där även den mest skickliga och varning för förare som zippar i de säkraste och mest väl underhållna bilarna fortfarande riskerar att ha en olycka. Men chauffören – om han eller hon är smart – är förberedd för den möjligheten genom att ha på ett säkerhetsbälte och välja en bil utrustad med säkerhetsanordningar som krockkuddar och låsningsbromsar.

 

På ungefär samma sätt kan du förbereda dig för ett worst case-scenario när du använder din motorsåg genom att bära motorsågs säkerhetsutrustning. Gear som hjälmar med ansiktssköldar, handskar och stålplattor kan avsevärt minska risken för skador.

 

Och motorsågskåror är bland de viktigaste delarna av motorsågs säkerhetsutrustning. Chainsaw chaps kan skydda dig från de vanligaste av motorsågsolyckor – skär till underkroppen. Faktum är att de mest effektiva motorsågkäftarna är utformade för att stoppa en motorsåg som vrider på 2.750 fot per minut utan att ens tränga in i det inre skiktet på käftarna. Det är imponerande skydd! En motorsåg som vrider på 2.750 fot per minut skulle skära genom dina blå jeans som gossamer silke.

 

2) Håll sågen skarp. Precis som den farligaste kniven är en matt kniv, är en tråkig motorsågkedja bland de farligaste verktygen. En tråkig kedja ökar risken för den farligaste motorsågsolyckan, backningen. Och när en återgång sker, kommer det sannolikt att hända med mycket större våld när en tråkig kedja är inblandad.

 

Oavsett om du skärper dina kedjor själv med enkla handfiler (som du kan göra effektivt om du använder lämpliga tekniker), eller ta dem till en professionell för skärpa, minskar du risken för en olycka kraftigt genom att hålla dem skarpa.

 

3) Se till att din motorsåg är lämplig för jobbet. Du behöver egentligen inte en motorsyrakedjursåg med en 3-fots bar för att skära ned plantor eller prune kvistar. Men du skulle inte vara klokt att attackera en 3-fots diameter trädkropp med en 10-tums kedjesåg.

 

När du utvärderar om din motorsåg är upp till jobbet, använd tillverkarens rekommendationer. Om din såg inte är helt lämpad för jobbet, köp eller hyra en som är.

 

Och om du är en husägare som använder en motorsåg främst för lite lättskärning eller rengöring, överväga en såg som Black & Decker Alligator Lopper. Det är inte en traditionell motorsågsdesign; Du använder den precis som ett par lopsaksar. Men det kommer enkelt att hantera skärningar på upp till 4 tum i diameter och är en av de säkraste motorsågsdesignerna på marknaden.

dintrdfllningistockholm

Så genom att helt enkelt välja din motorsåg klokt, kan du kraftigt minska risken för att använda en motorsåg.

 

Genom att vara medveten om kedjesågsäkerhetstips och tekniker kan du njuta av frukterna av din motorsågsarbete i god hälsa. Det var inte så trevligt att värma dina tootsies med den trevliga mysiga elden om du förlorade en kroppsdel ​​vid skärningen av den veden!

trädfällning