Townhouse Therapy presenterar italienska interiörer

Den italienska stilen blomstrade mellan slutet av 1840-talet och 1870-talet. Det var mer ostentatiskt än föregående Federal and Greek Revival rowhouse stilar. I Post Inbördeskrigsmiljön fanns det en önskan av New Yorks rika för att flaunt deras växande välstånd och ingenstans bättre att visa upp än i sitt hem. Townhouse fasader blev bredare, längre och mer detaljerat detaljerad, och i hemmet var rikedomar mest uppenbara.

 

Tidigt italienska radhusinteriörer följde golvplaner från föregående grekiska Revival-stil, identiska dubbelrum med skjutdörrar, en bågskiva eller korintiska kolumner mellan salarna. Vissa hem hade småstort träramstillägg som används som terum i bakre delen som sträcker sig in i trädgården och första våningen. När New Yorks välstånd växte tillsattes ett stort vardagsrum i salongen och trädgårdsnivån bidrog till storleken och strukturen i hemmet och skapade hem med trippelrum. Detta nya salongrum användes som en formell matsal. Med ankomsten av den dumma servitören på 1870-talet kunde tjänare skicka mat upp från köket till matsalen och den lilla trappan och luckan som hade funnits mellan den nedre våningen köket och salongen togs bort.

 

För ventilation och ljusflöde i mellansalongen flyttades fackdörrarna till bakre salongen och det enda tecknet på separering mellan fram- och mittrummet var en öppen båge. När inomhusvatten och värme introducerades till bostäder och uppvärmning av bostäder blev lättare, ökade hushållets höjning ökades till 25 meter bred och en topp femte våning tillsattes till byggandet av många fina hem.

 

Majoriteten av den rika detaljerna var på salongen. Elaborate taklister, ljuskronorrundor, etsade glasfickeldörrar mellan loungen och högt utsmyckade marmor av marmor i marmor. Som ett centralt fokuseringspunkt i ett rum var mantel en viktig komponent i inredning. Familjer och deras gäster samlades runt eldstaden. De rektangulära mantlarna med platta pilasters av den grekiska revivalperioden ersattes av djärvt snidade rococo-funktioner med rundade eller välvda öppningar och snidade järnplattor. Mantel hyllor hade skulpterade kanter som stöds av acanthus eller ekbladskonfekt i varje ände. De finaste husen hade statuära mantlar med jungfrur som står på varje sida och bär hyllan på huvudet som gamla karyatider. Snygga replistor med en prydnadsnyckel i toppcentret kantade den välvda metallöppningen. Senare italienska mantlar uppvisade kammusslor, morgonkorgar. Mantellerna i övre planrum behöll ofta Geek Revival-stilen eller ett eko av de italienska formerna utan den invecklade snidade detaljerna som finns på de lägre nivåerna.

 

Komplement till mantelernas beundransvärda hantverk var stora ornamentiska förgyllda speglar, placerade över kaminens mantlar eller mellan fram- och bakfönsterväggarna. Dessa speglar skulle sträcka sig nästan till toppen av salongväggen till kronformen. Speglar var ett sätt att lägga till drama genom att spegla de många vackra inredning och gobelänger, de fina kläderna och festligheterna.

fasadrenoverarnastockholm

Kronformat och ljuskronans rundor blev tjocka och utarbetade med blad och blommiga detaljer, rep vrida genom bladen, imitera manteldesigner. Tillkomsten av papper mache tillåts för mer invecklade mönster och enklare installation.

 

Wainscoting, trä eller gipsstolskenor sprang genom hallarna upp till översta våningen. Väggar var gips, men i salongen och längs salongen var hallon sammet eller läder präglat tapeter mode. Mörk mahogny, ek svart valnöt och satinwood användes för dörrar, ramar och parlor träverk. Dessa skogar kontrast till den ljusa inredningen av väggbeklädnader och mattor samt utarbetade taklister.