Romersk Glas Smycken – Slit Historia Konst och Färg i Smycken Halsband, Örhängen, Armband

Roman Glass är ett gammalt glas som upptäckts på arkeologiska utgrävningsplatser i Israel och i andra Medelhavsländer. De fina Sterling Silver Roman Glass smycken är en av de mest populära typerna och stilar som härstammar från Israel, vilket gör det möjligt att bära en helt unik del av 2000 års -historia. Glaset i denna aqua-hued smycken började livet som en vas, kanna eller fartyg. Avtäckt från antika romerska arkeologiska platser i det moderna Israel har varje fragment strukturerats och färgats av århundraden vind och väder. Var och en bär märkena inte bara dess tidigare liv som ett hushålls- eller tempelobjekt utan även den jord där den vilade tills de förvandlades till en unik accent. Varje bit av romersk glas är inramad av en sterling silverfäste.

Designen för juvelerna är baserade på artefakter och ritningar som också upptäckts på de arkeologiska grävningarna. Det romerska glaset är en vacker historia som går tillbaka 2000 år till det romerska rikets tid. Det romerska glaset som används för smycken idag i Israel finns i arkeologiska grävningar i hela Israels land. Det naturliga fenomenet som glaset har genomgått under de många år som det har begravts har gett det de unika och vackra akvatiska nyanser vi tycker om idag. Först i det romerska riket användes glas huvudsakligen för fartyg och endast tillgängligt för de rika. Vid den tidpunkten tillverkades glas av kärnformning, gjutning, skärning och slipning. Emellertid, sedan glasskärmens uppfinning var glas tillgänglig för allmänheten i stora antal, framställdes massan i en mängd olika former och former. På grund av glasets stora popularitet under de gamla tiderna är vi idag privilegierade att utnyttja dessa underbara historiska bitar, med vilka vi förbättrar skönheten i våra smycken. Forntida Israel, på grund av dess stora sträckor av sanddyner och stränder, var en av de största glasproducenterna av det romerska riket. Dessa sanden bidrog till att bevara glaset genom århundradena, forma och temperera det i smyckeskvalitetsstyckena som grävdes idag. Idag används fragmenten av det 2000-åriga romerska glaset som en gång var en del av läppan av en bägare, en burk eller ett annat fartyg i Israel för att skapa vackra smycken som blandar det typiska blåa och gröna gamla glaset utgrävt ur arkeologiska gräv med silver eller Guld skapa en konst och historia att bära med kärlek.

Ett äkthetsintyg finns tillgängligt för Roman Glass smycken.

Det är intressant att veta några fakta om glashistoria och romersk glashistoria, samlade från flera källor.

Glasets historia

FÖNSTERPUTS

Glas bildas när sand (kiseldioxid), läsk (alkali) och kalk smälter vid höga temperaturer. Glasets färg kan ändras genom att justera atmosfären i ugnen och genom att lägga till specifika metalloxider i glaset “sats” (som kobolt för mörkblå, tenn för ogenomskinlig vit, antimon och mangan för färglöst glas). En förtjänlig legend som fortsatte så sent som det sjunde århundradet e.Kr. i Isidores Sevilla-skrifter ger en lämplig mirakulös förklaring till upptäckten av detta elementära – men verkligen underbara material – detta var dess ursprung: i en del av Syrien som är Kallas Phoenicia, det finns en träsk nära Judaea, runt basen av Mt. Carmel, från vilken Bellusfloden uppstår. . . Vars sanden är renade från förorening genom strömmen av strömmen. Berättelsen är att här hade ett skepp av natron [natriumkarbonat] handlare blivit skeppsbrutna; När de var utspridda på stranden förberedde mat och inga stenar var tillgängliga för att hugga upp sina krukor, tog de klumpar av natron från skeppet. Sandens sand blev blandad med den brinnande natronen och genomskinliga strömmar av en ny vätska flödade fram: och detta var ursprunget till glas. (Isidore of Seville, Etymologies XVI.16. Översättning av Charles Witke.) Det är inte förvånande att De antika myndigheterna tänkte på Phoenicia som födelseplats för glas, för regionen Syro-Palestina blev verkligen ett centralt centrum för glasproduktion i antiken tillsammans med Egypten. Glas verkar dock faktiskt ha “upptäckts” inte i Phoenicia, utan i Mesopotamien. Arkeologisk forskning placerar nu de första bevisen på äkta glas där vid ca 2500 B.C. Först användes det för pärlor, sälar och arkitektonisk dekoration.