10 frågor att fråga din leverantör av lövträ golv

10 frågor att fråga din leverantör av lövträ golv före inköp

 

  1. Om det finns några problem, vem ringer jag?

De flesta golvbutiker köper golvet de säljer till dig från en distributör som köper golvet från tillverkaren. Ibland, särskilt med produkter från utlandet finns det mer än en distributör. I många fall om du har problem med golvet och klagar till återförsäljaren kommer de att ringa till distributören och låta dem veta att det finns ett klagomål, kommer distributören att berätta för tillverkaren att det har förekommit ett klagomål. I de flesta fall kommer tillverkaren att neka klagomålet och om du har tur, kommer de även att skicka en representant för att neka ditt anspråk personligen. De flesta återförsäljare skulle korrigera ett tillverkningsproblem för att göra sina kunder glada för att de är de som hanterar kunderna ansikte mot ansikte, men i verkligheten har de inte det slutliga säga om de inte vill ersätta golvet ur sin egen ficka. Tillverkaren är så långt borta från den faktiska kunden att de vet att det är bättre för deras botten att förneka fordringar och antar att de aldrig kommer att behöva hantera problemet eftersom de är så skyddade av sina garantier. Bild en person på ett skrivbord med en hög med hårda trägolv på sina skrivbord med en stor frimärke som säger “nekad”.

Golvläggning Golvslipning

  1. Hur hållbar är finishen?

Hållbarhet är förmodligen de viktigaste sakerna att tänka på när man köper ett förfinat hårda golv. Finalen är vad du faktiskt går på och måste vara väldigt slitstarkt att ha ett vackert varaktigt golv under de kommande åren. Många importerade förgyllda golv har mycket liten hållbarhet och finishen kan tas bort med några svep av 150 sandpapper. När man köper lövträ finns det några sätt att testa finishen: det vore att ta 150 grit sandpapper och gnida finishen för att se om finishen kommer att gå och två skulle vara att fasta trycket på ett myntets kant mot mållinjen, en Kvalitetsfärg kommer att dämpa men inte komma ut. Kvalitetstillverkare kommer att ha aluminiumoxid eller ännu bättre titanoxidhärdare i mål. Många offshore-produkter kommer att säga att de har aluminiumoxid i dem men faktiskt inte. För att testa om ett hårdvedsgolv har aluminiumoxid i målningen sätter du bara provet i din mikrovågsugn och om det gnistor, har det verkligen aluminiumoxid i mål. Jag vet att det kan tyckas lite konstigt, men det är något värt att kolla på eftersom lövträ golv är en stor investering och du vill veta hållbarheten hos mållinjen.

 

  1. Vad är struktur- och ytgarantin?

Det här är en mycket viktig del i valet av ett lövträdsgolv. Vem som helst kan lägga 25, 30 eller 40 års garanti på produktens slut men den verkliga frågan är; Kommer de att stå bakom garantin. Många stora hårda golv tillverkare har garantier som är upp till tio sidor. När du läser igenom hela garantin och alla undantag ger det verkligen kunden det intrycket att det faktiskt inte finns någon garanti alls. Problemet är att de flesta konsumenter inte tar sig tid att läsa garantin och är chockade när de upptäcker att problemet med golvet är ett av “uteslutningarna”. De flesta garantier kommer att säga att det finns en branschstandard på 5% felmarginal vilket innebär att när hela golvet är klart får tillverkaren ha 5% av brädorna defekt. Det betyder att ett färdigt golv på 1000 kvadratmeter skulle tillåtas ungefär 100 brädor med någon form av defekt.

 

  1. Vad är golvets avfallsfaktor?

Golvavfallets avfallsfaktor är också en viktig fråga. Om 10-15% avfall är vad som föreslås av tillverkaren än det betyder att du måste köpa så mycket mer för att få nog att installera hela golvet. Ju högre rekommenderad avfallsfaktor desto lägre kvalitet är produkten. Det kan hända att du kan jämföra produkter till priset på kanske mer än det andra, men du måste faktor i skillnaden i avfall till priset. Ett golv för $ 6 med 3% avfall skulle kosta dig $ 6,18 vilket skulle vara samma kostnad som ett golv med 10% avfall som är $ 5,62 och produkten med 3% avfall skulle definitivt vara en högre kvalitetsprodukt. Grunden är att du inte borde behöva sortera avfallet ur lådorna; Tillverkarna ska ta ut avfallet på anläggningen så att du bara får bra kvalitetstycken som du kan installera i ditt golv.

GOLVLÄGGNING STOCKHOLM

  1. Vad är golvbrädans medellängd?

Frågan om de genomsnittliga brädlängderna är en som inte vanligt ställs när det gäller trägolv. Det är något som inte många människor tänker på tills det tas upp. Ju längre golvets genomsnittliga längd desto bättre är golvet, särskilt i stora rum. En fot och två fotlängder ger ett mycket hakigt och oattraktivt golv. Boxens storlek är inte det enda sättet att berätta vad den genomsnittliga längden är; Du kan ha en 8-ruta med alla korta bitar i den. Många offshore-produkter finns i fyra fotlådor med